ua en ru

Moody's знизило кредитний рейтинг банку "Форум" з B2 до B3

Міжнародне рейтингове агентство moody's Investors Service знизило довгостроковий рейтинг депозитів у національній валюті з B2 до B3. Про це говориться в повідомленні агентства.

Прогноз по рейтингу залишається негативним. Крім того, рейтингове агентство знизило рейтинг банку за національною шкалою до Baa3.ua з A3.ua.

"Дана рейтингова дія слід за недавнім оголошенням материнської компанії банку, Commerzbank, що він планує продати свою частку в Банку "Форум" українського інвестиційного холдингу Smart Group. Сьогоднішнє рейтингова дія не стосувалося рейтингу фінансової стабільності банку", - говориться в повідомленні moody's.
Агентство відзначає, що через зміни власника існує ризик ослаблення практики корпоративного управління і збільшення угод із зацікавленими сторонами. Крім того, капітал банку, його ліквідність і фінансовий профіль також може ослабнути після продажу

"Протягом наступних декількох місяців, moody's буде уважно стежити за наслідками оголошених угод... зокрема, орієнтуючись на банківську ліквідність і капіталізацію", - зазначає агентство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Commerzbank продав "Банк Форум" групі "Смарт-холдинг" за 450-745 млн грн.