ua en ru

Moody's підтвердило рейтинг Ааа програми випуску облігацій EFSF, прогноз "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило найвищий довгостроковий рейтинг Ааа програми випуску облігацій Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), прогноз по рейтингу "стабільний", говориться в прес-релізі агентства.
Агентство також привласнило короткостроковий рейтинг (P) P-1 програмі випуску облігацій EFSF.
Як говориться в матеріалах Moody's, на рішення підтвердити рейтинг ААА вплинув той факт, що останні рішення по зміні структури фонду, прийняті 26 жовтня на саміті Європейського союзу (ЄС) в Брюсселі, не погіршили фінансову стійкість EFSF і не вплинули на порядок випуску його облігацій.
Серед інших рішень 26 жовтня країни ЄС домовилися про з'єднання приватних і державних інвестицій для формування EFSF. Крім того, під час саміту було вирішено, що EFSF може бути збільшений з нинішніх 440 млрд євро до 1 трлн євро. Частина коштів для цього фонду може виділити Китай.
Раніше повідомлялося, що інше міжнародне рейтингове агентство - Standard and Poor's - підтвердило рейтинг EFSF на рівні ААА зі "стабільним" прогнозом.
EFSF був створений у травні 2010 р. для збереження фінансової стабільності в Європі шляхом надання фінансової допомоги державам єврозони при економічних труднощах. Штаб-квартира фонду знаходиться в Люксембурзі.