ua en ru

Moody's підтвердило довгострокові депозитні рейтинги VAB Банку на рівні Caa1/прогноз "позитивний"

Міжнародне рейтингове агентство moody's Investors Service підтвердило ряд рейтингів українського VAB банку. Про це говориться в повідомленні агентства.

Підтверджені наступні рейтинги: самостійний рейтинг фінансової стійкості (BFSR) E; довгостроковий рейтинг депозитів у національній та іноземній валюті Caa1; короткостроковий рейтинг депозитів у національній та іноземній валюті-Not Prime; довгостроковий кредитний рейтинг в іноземній валюті Caa1 і рейтинг за національною шкалою (NSR) Ba1.ua. Прогноз за довгостроковим рейтингом і BFSR залишається позитивним, у той час як у національному рейтингу немає конкретних прогнозів.

"Підтвердження рейтингів VAB банку - поряд з позитивним прогнозом - обґрунтовується змінами в структурі власності... що сприяє відновленню прибутковості банку; демонстрацією підтримки капіталу банку від поточних акціонерів, що повинно дозволити VAB Банку успішно реалізувати нещодавно прийняту стратегію; і деякі успіхи в скороченні витрат і генерації прибутку, продемонстровані на сьогоднішній день", - говориться в повідомленні Moody's.

Аналітики агентства також вважають, що якість активів VAB банку слабка і, ймовірно, зажадає додаткових резервів, тим самим надавши тиск прибутковість і капітал банку в 2012 р.

Нагадаємо, раніше Moody's знизило рейтинги шести німецьких і трьох австрійських банків.