ua en ru

Moody's може знизити рейтинги російських банків через можливе зниження достатності їх капіталу на 10%

Через погіршення стану світової економіки рівень достатності капіталу російських банків може опуститися нижче 10% в порівнянні з 16,7% на середину поточного року. Це, в свою чергу, може привести до зниження Moody's позицій банків Росії, відзначають в міжнародному рейтинговому агентстві.
"У разі матеріалізації сценарію, подібного з кризою 2008 року, наш несприятливий сценарій: банки можуть понести великі втрати з цінних паперів та кредитного портфелю, а зниження прибутків, ймовірно, призведе до того, що достатність капіталу банківської системи опуститься нижче рівня 10% з 16 , 7% на середину 2011 року", - йдеться в звіті Moody's.
Як відзначають в Moody's, під загрозою зниження можуть виявитися рейтинги банків, більшою мірою схильні до погіршення якості активів і показників ліквідності. "Подальший вплив на ліквідність може бути глибоким, що потребує участі ЦБ для стабілізації потенційних збоїв ринкового механізму. Однак, на наш погляд, монетарна влада Росії підготовлена краще, ніж у вересні 2008 року, що, ймовірно, допоможе стримати потенційні негативні наслідки для галузі" , - відзначають аналітики Moody's.