ua en ru

У МОН повідомили про реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти

У МОН повідомили про реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти Фото: Лілія Гриневич (РБК-Україна)

Зокрема, міністерство планує провести в інституті аудит і замінити працівників

Міністерство освіти і науки України (МОН) прийняло рішення про реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти. Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич в ході прес-конференції щодо підготовки до нового навчального року, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Гриневич зазначила, що Інститут модернізації змісту освіти є дуже важливим для МОН.

"Там буде проводитись аудит, а потім реорганізація і заміна працівників", - додала міністр.

Окрім того, в ході засідання Кабміну Гриневич наголосила, що в зв'язку з поганою експертизою немає можливості допустити до друку підручники з історії України для 10 і 5 класів, де "абсолютно радянська історіографія".

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України спільно з представниками освітянської спільноти та педагогічних вишів розробили перший в Україні професійний стандарт вчителя початкових класів. Так, у документі "Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти" чітко виписана загальна інформація про стандарт, навчання та професійний розвиток вчителя та конкретний перелік його функцій.

Також РБК-Україна писало, що МОН розробило нову методику зарахування в школу з урахуванням прописки, а також стандарт навчання - "Нова українська школа".

У цьому році, згідно з новими правилами зарахування до школи, пріоритет був у дітей, які мешкають на території обслуговування навчального закладу. Територію обслуговування для кожної школи затверджує місцева влада. Найчастіше до неї належать прилеглі до школи райони. Відповідно, діти, які проживають поруч зі школою, зараховувалися в перші класи без конкурсів і додаткових відборів.