ua en ru

Міносвіти перевірить кількість справних комп'ютерів в школах

Міносвіти перевірить кількість справних комп'ютерів в школах Фото: Лілія Гриневич (РБК-Україна)

Міністерство планує забезпечити якість базової комп'ютерної освіти

Міністерство освіти і науки України проведе аудит існуючого в школах комп'ютерного обладнання. Про це заявила голова відомства Лілія Гриневич під час зустрічі з головою Microsoft-Україна Наталею Дорош, повідомляє прес-служба міністерства.

Міністр зазначила, що в системі середньої освіти на обліку стоїть значна кількість комп’ютерів, але нема повного розуміння, в якому вони стані та яка кількість з них функціонує.

"Ми не можемо почати процес зі створення інформаційного освітнього простору без чіткого розуміння того, якими інструментами ми володіємо та скільки дітей у школі реально мають доступ до комп’ютерів. Таким чином, нам потрібно провести аудит обладнання і за його результатами планувати подальшу комп’ютеризацію", - пояснила Лілія Гриневич.

Яким саме чином відбудеться реструктуризація поточного стану IT-обладнання, розказала і голова Microsoft-Україна Наталія Дорош. Вона наголосила, що тестування системи повинно відбутися у сільській місцевості.

"Йдеться про повне переобладнання класу - встановлення інтерактивної дошки, учительського та учнівських комп’ютерів, виведення інтернету та встановлення освітніх програм на пристрої. Єдине, що для нас дуже важливо, щоб це була одна з пілотних шкіл Нової української школи з активним, готовим до змін учителем, розташована десь у сільській місцевості, де можливість подібної трансформації за рахунок бюджетних коштів дуже мала", - додала Дорош.

Лілія Гриневич підтримала таку ініціативу, а також зазначила, що для реалізації цього проекту потрібно провести окремий конкурс. Також міністр зазначила, що поточна модернізація - "це інвестиція в подальшу трансформацію системи освіти загалом".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Міністерство науки і освіти України планує ввести систему електронного документообігу.