ua en ru

МОН і Мінекономрозвитку домовилися, як реалізовувати студентські стартапи

МОН і Мінекономрозвитку домовилися, як реалізовувати студентські стартапи Фото: Степан Кубів (РБК-Україна)

МОН і Мінекономрозвитку розподілили повноваження в сфері інновацій

Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів і міністр освіти і науки Лілія Гриневич підписали протокол про розподіл повноважень у сфері інновацій та домовилися про ключові напрямки співпраці. Про це передає прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Зокрема, відповідно до нових домовленостей Міносвіти буде займатися інноваціями в навчальних та наукових закладах, а Мінекономрозвитку забезпечить умови для комерційного використання винаходів.

Також в задачу МОН входить створення умов для підготовки винахідників і формування інноваційного середовища в школах, вузах, наукових установах тощо.

Міністерство також працювати над створенням комунікаційних платформ для спілкування винахідників і бізнесу, розвитком менторських програм.

"Нашим основним завданням є формування політики, яка полегшить винахідникам пошук фінансування, а також допомога стартапам по комерціалізації їх рішень, розвитку державних і недержавних програм підтримки", - зазначив Кубів.

Він додав, що для розвитку стартап-середовища в Україні потрібна широка співпраця центральних органів виконавчої влади з бізнес-спільнотою, посилення комунікації з інвесторами і значні зміни в чинне законодавство як на рівні законів, так і на рівні підзаконних нормативних актів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в цьому році уряд виділяє на проекти розвитку науки понад 8 млрд гривень, а також за ініціативою Кабінету Міністрів створено Фонд підтримки стартапів з початковим бюджетом в 50 млн гривень.