ua en ru

З Молдови депортують двох російських журналістів

З Молдови депортують двох російських журналістів Фото: молдавський прапор (flickr.com/Frank)

Дана поїздка журналістів не була пов'язана з роботою

Журналістів з Російської Федерації (РФ) депортують з Молдови "без пояснення причин". Про це російським ЗМІ заявив заступник генерального директора телеканалу "Зірка" Максим Додонов.

"Оглядача телеканалу "Зірка" Олексія Самольотова і продюсера ВГТРК Марину Сафронову депортують з міжнародного аеропорту Кишинева до Москви у вівторок", - йдеться в повідомленні.

За словами Додонова, вони знаходяться в аеропорту Кишинева, в "стерильній зоні", у них немає документів.

"До них підійшли співробітники аэпропорта, які оголосили, що колеги будуть відправлені в Москву 28 листопада. Ніяких пояснень немає", - заявив Додонов, додавши, що дана поїздка журналістів не була пов'язана з роботою.

У свою чергу, глава прес-служби прикордонної поліції Молдови Раїса Новіцкі повідомила, що Самольотову і Сафроновій "було відмовлено у в'їзді в Молдавію, тому наступним рейсом вони будуть відправлені в Москву".

За її твердженням, причина такого рішення полягає в тому, що журналісти не змогли пояснити мету поїздки.

"Вони заявили, що прибули з приватним візитом, але не змогли підтвердити свої наміри", - зазначила представник прикордонників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українському журналісту Павлу Шаройко, який був арештований в Білорусі 17 листопада, пред'явлені офіційні звинувачення по статті 258 кримінального кодексу - про "державну зраду і шпигунство".