ua en ru

У Молдові затримали скандального українського суддю Чауса

У Молдові затримали скандального українського суддю Чауса Фото: суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус ("УНІАН")

Чауса затримала молдавська прокуратура за запитом української сторони

В Молдові за запитом української сторони затримали скандального суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, якого підозрюють у хабарництві. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Суддя Чаус, який намагався втекти від правосуддя, затриманий співробітниками прокуратури Молдови за запитом Генпрокуратури України, ініційованому НАБУ. Після екстрадиційної перевірки чекаємо Чауса на батьківщині", - повідомила Сарган.

У Національному антикорупційному бюро України очікують від молдавської сторони підтвердження факту затримання Чауса.

СУДДЮ ЧАУСА ЗАТРИМАНО В МОЛДОВІ За оперативними даними, на території Республіки Молдова затримано суддю Дніпровського р...

Опубліковано НАБУ 1 березень 2017 р.

Нагадаємо, в січні суд заочно заарештував суддю Чауса і призначив заставу в 3,7 млн гривень.

Скандал навколо Чауса розгорівся в серпні 2016 року, коли його викрили на отриманні хабара в 150 тис. доларів, який він отримав за винесення "потрібного рішення" у справі про торгівлю наркотиками. Отримані гроші суддя закопував в землю, попередньо помістивши їх у скляні банки.

Незважаючи на те, що Чауса спіймали на гарячому, затримати його без згоди Верховної Ради України не змогли. Згодом суддя не вийшов на роботу, почав переховуватися від правоохоронних органів і покинув територію України. У листопаді 2016 року Інтерпол оголосив Чауса в міжнародний розшук.