ua en ru

В Молдові звинуватили РФ у втручанні в вибори

В Молдові звинуватили РФ у втручанні в вибори Фото: Андріан Канду (ava.md)

Сьогодні в Молдові проходять парламентські вибори

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду звинуватив Російську Федерацію (РФ) у втручанні в парламентські вибори, які сьогодні, 24 лютого, проходять в країні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

За словами Канду, Росія намагається вплинути на результат виборів до парламенту Молдови використавши в якості інструментів амністію для мігрантів та зняття мит.

"Російська Федерація використала багато інструментів для того, щоб вплинути на виборчу кампанію в Молдові. Це і амністія для мігрантів, і зняття мит на молдовську продукцію, і тому подібне", - повідомив спікер журналістам на одній з виборчих дільниць.

Як зазначається, Росія заперечує звинувачення в спробах вплинути на вибори в різних країнах.

Нагадаємо, сьогодні, 24 лютого, у Молдові розпочалися парламентські вибори. Також сьогодні відбувається референдум щодо скорочення кількості депутатів та механізму їхнього відкликання народом.

Раніше повідомлялося, що компанія Microsoft вдруге за шість місяців виявила пов'язану з російським урядом операцію, спрямовану проти впливових аналітичних центрів, які займають критичну позицію щодо Росії.

Додамо, що корпорація Microsoft розширить сервіс кібербезпеки Account Guard для 12 європейських країн, щоб захистити своїх клієнтів в політичному просторі від хакерських атак.