ua en ru

Молдова обмежила імпорт свинини з України через загрозу АЧС

Молдова обмежила імпорт свинини з України через загрозу АЧС Фото: тимчасове обмеження стосується тварин, сприйнятливих до вірусу АЧС

Рішення було прийнято у відповідності з планом влади республіки щодо запобігання розповсюдження африканської чуми свиней

Кабінет міністрів Республіки Молдова в середу, 28 вересня, прийняв рішення про тимчасову заборону імпорту з України тварин, сприйнятливих до вірусу африканської чуми свиней (домашніх свиней і диких кабанів). Про це повідомляє "Молдпрес".

Обмеження також стосується насіннєвого матеріалу, м'яса, засобів, продуктів і субпродуктів тваринного походження від тварин, сприйнятливих до африканської чуми свиней, а також сировини для фуражу.

Рішення про обмеження імпорту з України було прийнято за підсумками скликаного 27 вересня прем'єр-міністром Павлом Філіпом засідання Комісії з надзвичайних ситуацій, на якому було затверджено План заходів щодо запобігання розповсюдження африканської чуми свиней на території Республіки Молдова.

Зокрема, документ передбачає, що Національне агентство з безпеки харчових продуктів буде координувати дії щодо запобігання розповсюдження африканської чуми свиней на території республіки і забезпечить необхідні кошти для проведення заходів з контролю над вірусом.

Нагадаємо, в Україні загострюється ситуація з поширенням АЧС.