ua en ru

Молдова виступає за зняття будь-яких бар'єрів у відносинах з Придністров'ям

Молдова виступає за зняття будь-яких бар'єрів у відносинах з Придністров'ям. Про це на прес-конференції в МЗС України заявив політичний представник в переговорному процесі від Молдови Еуджен Карпов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми націлені на зняття будь-яких економічних і політичних бар'єрів, які заважають у відносинах Тирасполя і Кишинева... Ми бачимо результати переговорного процесу, нами підписані документи. І це не мало. При наявності політичної волі і праці, використанні переговорних майданчиків, ми можемо домагатися результату. Ми не пройшли всю запропоновану порядку денного... Через те, що наші переговори були дуже інтенсивними", - заявив Карпов.

Він повідомив, що в рамках переговорів досягнуті важливі рішення.

"Дуже важливе питання про свободу пересування. Молдова в односторонньому порядку у жовтні внесла зміни до Кодексу адмінпорушень, виключивши санкції щодо тих, хто проживає в Придністров'ї...Ми не зупинилися на досягнутому. У протокольному рішенні ми прописали зняття інших бар'єрів для проживаючих по обидва боки Дністра", - підкреслив він.

Він підкреслив, що важливим рішенням є "узгоджений документ про пенсійне забезпечення", а також "встановлення інженерних очисних споруд двох районів".

Він нагадав, що раніше було підписано протокольне рішення про демонтаж аварійної канатної дороги.

"До кінця року, ми сподіваємося, що буде розпочата ця робота", - сказав Карпов.