ua en ru

Молдова отримає від СБ 40 млн дол. для підтримки реформ в галузі освіти

Рада директорів Світового банку (СБ) затвердила для Молдови кредит в сумі 40 млн дол. для підтримки реформ в галузі освіти. Як повідомили РБК в постійному представництві СБ в Молдові, новий проект Світового банку надасть підтримку уряду республіки у здійсненні реформ, які дозволять підвищити якість освіти і приведуть до більш ефективного сектору освіти.

Як зазначив постійний представник СБ в Молдові Абдулайє Сек, проект "Реформа освіти Молдові" покликаний підтримати діяльність уряду країни, спрямовану на підвищення якості освіти, протягом наступних п'яти років. Він зазначив, що підвищення якості, актуальності та ефективності системи освіти є головним пріоритетом для Молдови, оскільки економічне зростання і розвиток країни повинні обов'язково спиратися на людський капітал.

Як повідомили в Міністерстві освіти Молдови, велика частина коштів, що виділяються СБ, буде використана на відновлення інфраструктури 94 районних шкіл країни, оснащення їх меблями, обладнанням, комп'ютерною технікою. Гроші будуть спрямовані також на підвищення професійного рівня викладачів та керівництва шкіл, модернізацію інформаційної системи менеджменту в освіті і розвиток системи тестування і оцінки знань студентів.

Кредитна угода буде підписана Молдовою з Міжнародною асоціацією розвитку, що входить до групи Світового банку. Документ повинен бути затверджений урядом і ратифікований парламентом Молдови.

Молдова стала членом Світового банку в 1992 р. З цього часу СБ затвердив для Молдови 45 проектів на загальну суму 910 млн дол. На даний час портфель СБ включає 11 активних проектів у республіці з загальними зобов'язаннями на суму 256 млн дол. Кошти СБ спрямовані на підтримку в Молдавії галузі освіти, соціальної допомоги, електронного управління, охорони здоров'я, водопостачання, сільського господарства, розвиток бізнесу та інших сфер.

Читайте також: Світовий банк схвалив виділення додаткових 10 млн дол для розвитку системи держстатистики України