ua en ru

Світовий банк схвалив виділення додаткових 10 млн дол. для розвитку системи держстатистики України

Рада виконавчих директорів Світового банку вчора, 20 грудня 2012 р., затвердила позику на додаткове фінансування в сумі 10 млн дол. для проекту "Розвиток системи державної статистики для моніторингу соціально-економічних перетворень в Україні". Про це повідомляє прес-служба Світового банку в Україні.

В рамках цього проекту Державній службі статистики України надається допомога в розвитку системи статистики відповідно до міжнародних стандартів.

"Надійна та вчасна статистична інформація дуже важлива не лише для моніторингу розвитку країни, а й для розроблення політики на основі наявних фактів. Пропоноване додаткове фінансування допоможе Україні розпочати впровадження по всій країні модернізованої системи статистики, яка відповідатиме міжнародним стандартам", - зазначив Чімяо Фан, директор Світового банку у справах України, Білорусії та Молдови.

Пропоноване додаткове фінансування буде направлене на подальше впровадження інтегрованої системи опрацювання статистичних даних, яке здійснюватиметься в масштабах усієї України.

"Цей проект повністю відповідає новій Стратегії партнерства з Україною на період 2012-2016 рр. Від часу вступу України до Світового банку у 1992 р. загальна сума наданих ним Україні коштів становить близько 8 млрд дол., які спрямовувалися на фінансування 42 проектів", - йдеться в повідомленні Світового банку.

Читайте також: Світовий банк готовий збільшити надання ресурсів Україні до 1 млрд дол. щорічно