ua en ru

Молдавія не змогла продати на аукціоні шість радянських МіГ-29 за стартовою ціною 8,5 млн дол

Молдавія знову не знайшла покупців на шість винищувачів МіГ-29, що залишилися в розпорядженні національної армії після розпаду СРСР, які були запропоновані до продажу на аукціоні за загальною стартовою ціною 8,5 млн дол. Про це повідомив журналістам в Кишиневі міністр оборони Молдови Віталій Марінуца, зазначивши, що намічений на 28 грудня 2010 р. третій за рахунком аукціон з продажу винищувачів МіГ-29 в міжнародному аеропорту Маркулешти не відбувся через відсутність покупців, передає РБК.

Плата за участь в аукціоні становила 3 тис. дол. Крім того, претенденти повинні були сплатити завдаток у розмірі 10% від початкової вартості лота, який оцінюється в 8,5 млн дол.

За словами В.Марінуци, планується, що рішення про виставлення цих літаків на нові торги прийме вже новий уряд Молдови. Як вважає міністр оборони Молдови, якщо не вдасться продати ці винищувачі, їх слід розібрати на запчастини і здати в металобрухт. Він нагадав, що виставлені на продаж літаки МіГ-29 знаходяться в нельотному стані і потребують ремонту, який оцінюється приблизно в 30 млн дол.