ua en ru

МОК ухвалить остаточне рішення щодо спортсменів РФ до 5 серпня

МОК ухвалить остаточне рішення щодо спортсменів РФ до 5 серпня Фото: долю участі росіян в Олімпіаді визначить "трійка" МОКу

Спецкомісія з трьох членів МОКу до 5 серпня визначить, кого зі спортсменів РФ допускати до ОІ

Спеціальна комісія з трьох членів Міжнародного олімпійського комітету до 5 серпня визначить, кого з російських спортсменів допускати до участі в літніх Олімпійських Іграх у Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Про це повідомляє ВВС.

Як повідомив прес-секретар Міжнародного олімпійського комітету Марк Адамс, до складу "трійки" увійдуть президент Міжнародної федерації стрільби з лука Угур Ерденер, представник атлетичної комісії Клаудіа Бокель та екс-президент МОК Хуан Антоніо Самаранч.

"Вони і ухвалять фінальне рішення", - зазначив Адамс.


Як відомо, допінговий скандал за участю російської олімпійської збірної триває вже кілька тижнів.

Раніше Всесвітнє антидопінгове агентство WADA рекомендувало МОК повністю усунути російських спортсменів від участі в Олімпіаді. Заклику передувало оприлюднення результатів розслідування юриста Річарда Макларена, який довів, що влада Росії стимулювала спортсменів вживати допінг.

Нагадаємо, 24 липня Міжнародний олімпійський комітет прийняв компромісне рішення. Відповідно до резолюції МОК, російські спортсмени, які хоч раз отримували санкції за допінг, не зможуть поїхати в Ріо, навіть якщо термін санкцій збіг.