ua en ru

МОК обговорює дизайн нейтральної форми для росіян на Олімпіаді-2018

МОК обговорює дизайн нейтральної форми для росіян на Олімпіаді-2018 Фото: збірна Росії може бути відсторонена від Ігор у Пхенчхані (olympic.org)

На одязі не будуть присутні прапори РФ

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) почав обговорення дизайну нейтральної форми для російських спортсменів на зимових Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані. Про це в Twitter повідомляє британське спортивне видання Inside The Games.

Збірна Росії може бути відсторонена від Олімпіади за рішенням МОК, яке буде винесено на засіданні організації в Лозанні завтра, 5 грудня. Серед обговорюються заходів покарання за шахрайство з допінг-пробами на Олімпіаді в Сочі в 2014 році - повна заборона на участь в зимовій Олімпіаді в Пхенчхані, участь росіян в Іграх під нейтральним прапором і великий грошовий штраф.

Рішення буде ухвалено на підставі висновків двох комісій МОК. Одна з них, яку очолює швейцарський юрист Денис Освальд, розслідує підміну допінг-проб російських спортсменів на Олімпіаді в Сочі. Інша - під керівництвом Самуеля Шмідта - з'ясовує, яку роль російські державні органи зіграли в маніпуляціях з допінгом.

Нагадаємо, комісія МОК під керівництвом Дениса Освальда збільшила до 36 кількість справ, що розглядаються.