ua en ru

МОК в березні може відновити повноваження Олімпійського комітету Росії

МОК в березні може відновити повноваження Олімпійського комітету Росії Фото: Олімпійські ігри (Olympic.org)

МОК повинен одержати підтвердження того, що у росіян більше немає позитивних проб

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) може прийняти рішення про поновлення повноважень Олімпійського комітету Росії (ОКР) у перших числах березня. Про це заявила голова спостережної комісії МОК Ніколь Хевертц, передає ТАСС.

"Результат аналізу всіх допінг-проб російських спортсменів до Олімпіади в Пхенчхані буде представлений протягом декількох днів, від 48 до 72 годин. В залежності від виду спорту час перевірки допінг-проб може бути трохи довше звичайного", - сказала вона.

За її словами, МОК повинен одержати підтвердження того, що більше немає позитивних проб.

"Якщо все буде чисто, то рішення ми зможемо прийняти дуже швидко, на початку місяця, можливо, що навіть на наступному тижні", - додала голова спостережної комісії МОК.

Нагадаємо, виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету (МОК) заборонила російським спортсменам йти з національним прапором на церемонії закриття Зимових ігор Пхенчхані в неділю, 25 лютого. За словами президента МОК Томаса Баха, олімпійський статус Росії може бути відновлений тільки після підтвердження того, що росіяни не зробили ніяких інших допінгових порушень в Пхенчхані.