ua en ru

МОК готує санкції проти Росії за порушення на Олімпіаді-2014

МОК готує санкції проти Росії за порушення на Олімпіаді-2014 Фото: Олімпіада в Сочі (olympic.org)

Обмежувальні заходи можуть ввести до жовтня

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) восени має намір ввести санкції проти Росії за порушення на Олімпіаді в Сочі в 2014 році. Про це в інтерв'ю New York Times заявив президент комітету Томас Бах.

"У нас склалося враження, що деякі люди в Росії думають, ніби плануючи рішення проблем в майбутньому, минуле забудеться. Не можна просто забути те, що сталося в Сочі. Ми ясно дали зрозуміти, що за минуле - за те, що там сталося - потрібно ввести санкції ", - сказав він.

Глава МОК не став давати оцінку тому, наскільки серйозними будуть обмежувальні заходи, заявивши, що дві олімпійські комісії поки вивчають випадки порушення антидопінгового законодавства росіянами. Бах висловив надію, що санкції будуть введені до жовтня 2017 року, по крайней мере, коли почнеться кваліфікаційний етап зимових Олімпійскійх ігор 2018 року в Пхенчхані.

"Ми хочемо це зробити якомога швидше", - сказав Бах. "Щоб підібрати відповідні санкції, ми повинні зрозуміти, як глибоко йдуть корені цієї системи".

Нагадаємо, президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах анонсував нові санкції відносно Росії в кінці грудня 2016 року.