ua en ru

Міжнародний олімпійський комітет анонсував нові санкції проти Росії

Міжнародний олімпійський комітет анонсував нові санкції проти Росії Фото: Томас Бах пообіцяв нові санкції проти РФ через допінг

Повторно перевірять усі проби російських атлетів, узяті на Олімпіаді в Сочі 2014 року та ОІ-2012

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах анонсував нові санкції проти Росії. Про це йдеться в його новорічному зверненні, передає DW.

Бах також розповів про ті заходи, які вживатимуть за результатами доповіді Річарда Макларена про застосування допінгу в Росії. Саму доповідь він назвав шокуючою.

За його словами, відповідь МОК підготують дві спеціально створені комісії, які нададуть право висловитися всім сторонам.

"Після цього МОК вживе відповідних заходів та запровадить санкції", - заявив Бах.

Президент Міжнародного олімпійського комітету пообіцяв, що робота Макларена триватиме та буде розширена, адже спочатку він не мав повноважень на перевірку всіх проб російських спортсменів. За його словами, тепер повторно перевірять усі 254 проби російських спортсменів, взяті на Олімпіаді в Сочі 2014 року, а також усі проби російських атлетів, які брали участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні.

Згідно з другою частиною доповіді Макларена про допінг у Росії, представленою 9 грудня, більше тисячі російських спортсменів і спортсменок у 30 видах спорту були причетні до маніпуляцій із позитивними допінг-пробами.

Нагадаємо, раніше МОК почав дисциплінарне розслідування щодо 28 російських спортсменів, які брали участь у зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі.