ua en ru

Могильов візьме під особистий контроль розслідування обставин загибелі дівчинки від обвалу балкона в Криму

Влада Криму в межах компетенції проведе ретельне розслідування обставин загибелі 10-річної мешканки Львова від обвалу балкона в кримському санаторії "Юність". Про це заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, передає кореспондент РБК-Україна.

Сьогодні Могильов повертається до Криму з робочого відрядження до Києва і візьме розслідування на особистий контроль. За дорученням голови Ради міністрів Криму, створена відповідна міжвідомча робоча група, яка працює на місці події.

"Ми сприймаємо те, що трапилося, як величезну трагедію не тільки для батьків дітей, а й для всіх кримчан. Рада міністрів Криму зробив все можливе для надання повноцінної медичної допомоги постраждалим дітям. Але, на жаль, можливості медицини не безмежні, одну дитину ми втратили. Ще одна дівчинка знаходиться під постійною увагою медиків, вона забезпечена всіма необхідними ліками і препаратами", - сказав Могильов.

Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, був побудований ще в 1906 р. Установа знаходиться у віданні Міністерства охорони здоров'я України.

"На жаль, у Криму немає жодного механізму впливу на відомчі санаторії та оздоровниці. Відомства не завжди мають можливість і фінансові ресурси для підтримання належного технічного стану своїх установ", - підкреслив Могильов.

Нагадаємо, в Криму в Лівадійській лікарні 31 серпня о 00:15. померла одна з дівчаток, постраждалих в результаті падіння балкона у дитячому санаторії "Юність" у Сімеїзі.