ua en ru

Могильов запропонував законодавчо посилити відповідальність за спалювання стерні

Голова Ради міністрів АР Криму Анатолій Могильов запропонував посилити відповідальність за спалювання стерні. Про це він заявив на виїзному засіданні оперативного штабу з мінімізації наслідків НС, пов'язаних з високою пожежною небезпекою, 17 липня в Ялтинському гірничо-лісовому заповіднику, повідомила прес-служба Радміну АРК.

"У Криму практично завершилося збирання зернових. У сільських регіонах починають спалювати стерню, очерети, суху виноградну лозу. Це шкодить кримської екології та загрожує виникненням пожеж, у тому числі в лісах. Подібні дії завдають великої шкоди Криму, відповідальність за них повинна бути досить жорсткою", - заявив Могильов.

Він запропонував профільним відомствам спільно з Радою міністрів підготувати і направити до Верховної Ради України законопроект, що передбачає підвищення штрафів за спалювання стерні.

Читайте також: В Криму пік пожежонебезпечного періоду ще попереду, - Могильов

Органам місцевого самоврядування доручено організувати широку роз'яснювальну та інформаційну роботу серед аграріїв.

За інформацією республіканського комітету АРК з лісового і мисливського господарства, у період високої пожежної небезпеки факти спалення стерні та виноградної лози зафіксовані у селах Лучисте, Краснокам'янка, Нижня Кутузівка, Морське.