ua en ru

Могильов звернувся до Кабміну з проханням збільшити поставки газу в Крим

Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов звернувся до керівництва Кабінету міністрів України з проханням збільшити поставки газу в автономію. Про це повідомили в головному управлінні інформаційної політики Ради міністрів АРК.

"Я вчора і сьогодні розмовляв з керівництвом країни з даної проблеми. Нам підвищили тиск газу, тому проблем з газопостачанням у Криму не буде", - сказав Анатолій Могильов.

Тим часом, як зазначили в управлінні, незважаючи на складні погодні умови, в Криму підтримується стабільне газопостачання.

В даний час в безперебійному режимі працює система теплопостачання Криму. "Всі котельні автономії в роботі, параметри йдуть нормативні", - відзначили в "Кримтеплокомуненерго".

За даними підприємства "Кримгаз", в останні дні споживання природного газу в автономії значно збільшилося. "На сьогоднішній день йде споживання 540 тисяч часових, 520 надходження в трубу, тобто 20 тисяч часових фактично не вистачає", - повідомили на підприємстві "Кримгаз". У цьому зв'язку для підтримки стабільного тиску в газотранспортній системі Криму була досягнута домовленість з Управління магістральних газопроводів "Харківтрансгаз" про надання автономії додаткових обсягів газу.

Нагадаємо, раніше прес-служба ДАТ "Чорноморнафтогаз" повідомляла, що добове споживання газу на півострові Крим 31 січня склало 12,4 млн куб. м., а 2 лютого, в пік морозов, був досягнутий історичний максимум. Добове споживання газу на півострові склало 12,59 млн куб. м. 2 лютого від ДК "Укртрансгаз", з Глібовського підземного сховища і родовища "Чорноморнафтогазу" подано в ГТС півострова 13,41 млн куб. м газу.