ua en ru

Могерині закликала держави, здатні допомогти з розслідуванням катастрофи Boeing, до співпраці

Могерині закликала держави, здатні допомогти з розслідуванням катастрофи Boeing, до співпраці Фото: Федеріка Могерині

Сьогодні друга річниця катастрофи Boeing МН17

Держави, що здатні допомогти з розслідуванням катастрофи Boeing МН17 на Донбасі або судовим переслідуванням відповідальних, повинні повністю співпрацювати з чинним кримінальним розслідуванням. Про це йдеться у заяві верховного представника Євросоюзу із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могерині щодо другої річниці катастрофи Boeing.

Як зазначається, ЄС та країни-члени згадують про трагедію рейсу МН17, яка сталася 17 липня 2014 року, та знову висловлюють своє співчуття усім тим, хто втратив своїх близьких.


"Резолюція Радбезу ООН 2166 вимагає, аби ті, хто прямо або опосередковано відповідальні за катастрофу рейсу МН17, були притягнуті до відповідальності та постали перед судом. ЄС вкотре висловлює свою підтримку роботі Спільної групи з розслідування та чинним зусиллям залучених країн довести справу до ефективного судового процесу. Держави, що здатні допомогти з розслідуванням або судовим переслідуванням відповідальних за катастрофу, повинні повністю співпрацювати з чинним кримінальним розслідуванням", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко зазначив, що винуватці катастрофи Boeing МН17, яка сталася рівно два роки тому, обов'язково будуть покарані.