ua en ru

У модульному містечку для переселенців у Нікополі з 456 місць зайнято лише 12

На сьогодні в модульному містечку, розташованому в Нікополі Дніпропетровської області, проживає 12 осіб. Як заявив виконуючий обов'язки міського голови Андрій Фисак. Переселенці не можуть собі дозволити оплачувати житло вартістю понад 800 гривень за людину в місяць.

"Днями ця проблема була вирішена завдяки домовленості місцевої та обласної влади. Тепер переселенці будуть платити за проживання в модульних будівлях 150 гривень на місяць за одну людину, незважаючи на пору року. Всі інші витрати на утримання містечка буде компенсувати обласний бюджет шляхом субвенцій", - заявив Фисак.

Також стало відомо, що Нікополь став єдиним містом в Дніпропетровській області, який буде отримувати субвенції для компенсації проживання переселенців в модульному містечку.

Повідомлялося, що в Нікополь з окупованих територій, в основному, будуть направлятися пенсіонери і жінки з дітьми. Таке рішення було прийнято на обласному рівні, так як в Нікополі немає робочих місць для чоловіків.

Нагадаємо, що модульне містечко в Нікополі відкрилося 5 березня і розрахований на 456 місць. Всього в рамках допомоги від уряду Німеччини на Дніпропетровщині було побудовано п'ять транзитних містечок у містах Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг, Павлоград і Нікополь. 13 лютого було відкрито найбільше транзитне містечко в місті Павлоград, розраховане на 640 осіб. 20 лютого - у місті Кривий Ріг, на 424 особи. В Нікополі - 456 осіб, а також у Дніпропетровську - на 456 осіб. На черзі - 15 квітня відкриття містечка в Дніпродзержинську. У відкритих раніше транзитних містечках в Запоріжжі і Харкові проживання переселенців частково компенсується за рахунок місцевих бюджетів.