ua en ru

У Нікополі відкрилося п'яте в Україні модульне містечко для переселенців

У Нікополі Дніпропетровської області сьогодні відбулося урочисте відкриття транзитного містечка для внутрішньо переміщених осіб, яке стало третім за рахунком в області і п'ятим - по Україні, передає кореспондент РБК-Україна.

Модульний містечко в Нікополі може прийняти до 456 осіб. Кожен житловий блок складається з двох кімнат по чотири місця в кожній. Вартість проживання в модульних будинках в Нікополі становить близько 850 грн з людини.

У церемонії відкриття брали участь Генеральний консул ФРН в Україні Детлеф Вольтер, радник губернатора Дніпропетровської області Борис Трейгерман, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, в. о. міського голови Нікополя Андрій Фисак.

Модульний містечко розмістився за адресою: Дніпропетровська область, р. Нікополь, вул. Жуковського, 99.

Нагадаємо, 13 лютого в Павлограді відкрили найбільшие в Україні модульне містечко для переселенців, в якому можуть розміститися 640 осіб. 20 лютого відкрилося таке містечко в Кривому Розі, яке може прийняти 424 людини. Також подібні містечка відкриті в Харкові і Запоріжжі. Планується також відкриття подібних містечок у Дніпродзержинську й Дніпропетровську.