ua en ru

Модернізація потужностей гірничо-металургійного комплексу - пріоритет уряду, - Гройсман

Модернізація потужностей гірничо-металургійного комплексу - пріоритет уряду, - Гройсман Фото: металургія (Pixabay)

На думку прем'єра, гірничо-металургійна галузь має значні перспективи для подальшого розвитку

Модернізація виробничих потужностей низки підгалузей гірничо-металургійного комплексу є пріоритетом роботи уряду. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні працівників гірничо-металургійного комплексу з професійним святом, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами глави уряду, ця галузь зазнала непомірних економічних та інфраструктурних втрат від російсько-терористичної окупації окремих районів Донбасу, а також анексії Автономної Республіки Крим.

Попри це, на думку прем’єра, гірничо-металургійний комплекс має значні перспективи для подальшого розвитку.

"Саме для цього потрібно залучати значні обсяги інвестицій, а також реалізувати зважену приватизаційну політику щодо підприємств державної форми власності. Крім того, на часі модернізація виробничих потужностей низки підгалузей комплексу, зокрема запровадження інноваційних проектів розвитку технологій та обладнання нового покоління, забезпечення рентабельності та мінімізації витрат, збереження і захист навколишнього природного середовища", - наголосив Гройсман.

Він також висловив переконання, що такі нововведення цілком можливі і "є пріоритетом роботи уряду, адже комплекс має потужний інфраструктурний та науково-технічний потенціал".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через надзвичайний стан в енергетиці вугільна галузь країни гине.