ua en ru

Через надзвичайний стан в енергетиці вугільна галузь гине, - експерт

Через надзвичайний стан в енергетиці вугільна галузь гине, - експерт Фото: Михайло Волинець

Волинець прокоментував ситуацію в енергетиці

Надзвичайні заходи в енергетиці, які уряд запровадив починаючи з 17 квітня до 17 липня, створили несправедливу ситуацію, коли непрацюючі через відсутність антрацитового вугілля теплові електростанції отримали більш високий тариф, ніж ті, що працюють на вугіллі газової групи. Таку думку висловив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передають ЗМІ.

На його думку, такі заходи повинні бути скасовані і вимоги щодо їх скасування сьогодні – справедливі.

"Міністр Насалик сказав, що рішення про надзвичайний стан буде скасовано. Ситуація несправедлива, коли непрацюючі ТЕС отримали більш високий тариф, ніж працюють", - наголосив Волинець.

Коментуючи можливість імпортувати вугілля марки "Г" з США або з якоїсь іншої країни, Волинець підкреслив, що це також негативно позначиться на вугільній галузі.

"Такими діями – закупівлею дорогого імпортного вугілля - знищується українська вугільна промисловість. Більше того, виходить, зарплати шахтарів США будуть фінансувати українські платники податків. Це несправедливо", - зазначив він.

"Внутрішнє виробництво в Україні на шахтах ніхто не розвиває, шахти у жалюгідному стані, і перспектив розвитку ніхто не озвучив. Наша вугільна промисловість гине", - резюмував Волинець.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що уряд не має наміру продовжувати надзвичайні заходи в енергетиці.