ua en ru

Мобілізовані особи звільняються від подання податкових декларацій, - ДФС

Мобілізовані особи звільняються від подання податкових декларацій. Про це заявив заступник директор департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби України (ДФС) Сергій Наумов в ході веб-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо людина переїхав із зони бойових дій і проживає на іншій території України, то він повинен стати на облік в органах соціального захисту та отримати довідку про те, що він є вимушеним переселенцем. Це ж стосується і осіб, які переселилися з АР Крим. У цій довідці вказується тимчасове місце проживання. І тому тимчасового місця проживання фізичні особи, які змушені були залишити свої будинки, повинні подавати декларації в податкові інспекції", - повідомив Наумов.

У той же час, за його словами, мобілізовані особи взагалі звільняються від необхідності подання податкових декларацій.

"Якщо це військовослужбовець, він був мобілізований і проходить службу або в зоні АТО чи просто у Збройних силах України - не контрактну службу, а саме мобілізований за закон, - то такі особи звільняються від подання декларації за звітний рік", - заявив Наумов.

Люди, які залишилися і проживають на територіях у зоні АТО, можуть подати декларацію в податкові інспекції, на які накладені обов'язки по виконанню функцій тих податкових інспекцій, на території яких проводиться антитерористична операція.

"Перелік податкових інспекцій, функції яких передано іншим податковим інспекціям розміщені на нашому веб-порталі Державної фіскальної служби у розділі "Інформація для жителів Донецької і Луганської областей", - зазначив представник ДФС.

Нагадаємо, 5 березня Рада також дозволила зараховувати мобілізованим військову службу для призначення пільгової пенсії.