ua en ru

Мобілізація в Україні: прикордонники виключають перевірку військових квитків в українців

Державна прикордонна служба України виключає перевірку військових квитків в українців. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Державна прикордонна служба України повідомляє, що інформація, яка поширюється в засобах масової інформації про перевірку прикордонниками у громадян України чоловічої статі призовного віку під час перетину державного кордону довідок з військкоматів, не відповідає дійсності. Згідно чинного законодавства під час перетинання державного кордону пред'явлення таких довідок не передбачено", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі відзначають, що документами, які дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну, є "паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка".

"У ході перевірки документів під час виїзду з України з'ясовується наявність або відсутність підстав для тимчасового обмеження громадянина у праві виїзду за кордон", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу України, в рамках часткової мобілізації у військові комісаріати вже звернулися 2 тис. громадян, в тому числі 100 мешканців Донбасу.