ua en ru

Мобілізація оголошена з метою підготовки до можливої агресії з боку РФ, - РНБО

Третя хвиля часткової мобілізації оголошена як з метою посилення бойових підрозділів, так і з метою підготовки до можливої прямої агресії з боку Росії.

Третя хвиля часткової мобілізації оголошена як з метою посилення бойових підрозділів, так і з метою підготовки до можливої прямої агресії з боку Росії. Про це під час брифінгу заявив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кожне силове відомство робить замовлення для виконання мобілізаційного плану і поповнення рядів українських військових. В першу чергу, головна мета, це - звільнення територій, контрольованих терористами. При цьому створюється спеціальний резерв для того, щоб можна було зробити перші оборонні кроки у разі явної агресії з боку сусідньої країни. Тобто, перша мета - посилення бойових підрозділів і створення резервів", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада підтримала законопроект № 4320а "Про затвердження указу Президента України "Про часткової мобілізації". За відповідне рішення проголосували 232 нардепів.