ua en ru

Мені самому інколи страшно від того, яка міліція мені дісталася, - А.Могильов

Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов признався, що іноді його лякають дії його власних підлеглих. Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи злочини, скоєні працівниками міліції.

«Факти, що ми виявляємо в нашому середовищі останнім часом викликають страх за всю систему... Ось приклади останніх тижнів.

У Вінниці затримали чотирьох працівників кримінального розшуку Донецької області..., які, перебуваючи у службовому відряджені, захопили заручника і вимагали за його звільнення гроші з його батьків. Вони були затриманні в іншій області, причому при затриманні виникла перестрілка з травматичної зброї...

В Харкові... заарештовано працівника міліції, який протягом останніх двох років скоїв серію вбивств з метою пограбування. Саме страшне, що одна з жертв - мати його товариша по службі... Це жахливий випадок, тому я вимушений вживати найжорсткіші заходи стосовно найдрібніших порушень службової дисципліни в діяльності міліції. Вважаю, що лише шляхом жорсткого пресингу... нам вдасться досягнути більш-менш нормального особового складу», - сказав А.Могильов.