ua en ru

ММК ім. Ілліча збільшує сталеплавильні потужності

ММК ім. Ілліча збільшує сталеплавильні потужності Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча Групи Метінвест почав реалізацію масштабного проекту з технічного переозброєння – будівництво машини безперервного лиття заготовки (МБЛЗ)№4. Загальні інвестиції в проект складуть більше 150 млн доларів, повідомляє прес-служба підприємства.

Нове обладнання дозволить збільшити продуктивність, знизити собівартість, підвищити якість металопродукції і поліпшити екологічну ситуацію в Маріуполі.

5 вересня в місті Лінц (Австрія) керівництво комбінату в особі генерального директора Юрія Зінченка уклало контракт на будівництво МБЛЗ з провідним світовим виробником обладнання для чорної і кольорової металургії Primetals Technologies Austria GmbH.

"Незважаючи на те, що останні два роки Група Метінвест працює в умовах бойових дій і важкої економічної кризи, ми продовжуємо виконання інвестиційної програми. В умовах, коли конкуренція на ринку металу зростає, ми не можемо дозволити собі відмовитися від проектів розвитку. Модернізуємо виробництво, збільшуємо його ефективність, підвищуємо екологічність. Тільки так ми можемо утримувати свої позиції на світових ринках", - заявив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

"Ще вчора ми думали про виживання, про збереження виробництва і робочих місць. Нас відрізали від залізничного сполучення і поставок сировини, нас відключали від газу і обстрілювали. Але ми вистояли, і сьогодні активно оновлюємо виробництво, займаємося екологією. Із закриттям застарілого мартена нам потрібно активніше розвивати конвертерне виробництво. Необхідно компенсувати втрату сталеплавильних потужностей. Ми залишаємося вірними своїм принципам – впроваджуємо сучасні, найкращі технологічні рішення – як по ефективності, так і безпеки для навколишнього середовища", - зазначив генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко.