ua en ru

ММК ім. Ілліча готує до пуску установку енергосистеми з вдмухування ПУТ вартістю 150 млн дол

На ВАТ "Металургійний комбінат ім. Ілліча" (ММК ім. Ілліча) групи "Метінвест" (м. Маріуполь) завершуються будівельно-монтажні роботи і установка енергетичної системи, яка обслуговує комплекс вдування пило-вугільного палива (ПВП). Як повідомили в прес-службі компанії, вартість установки складе близько 150 млн дол.

На початку травня планується почати випробування механізмів, а в липні - технологічні випробування з вдмухуванням палива у доменні печі.

Проект реалізується в рамках довгострокової (до 2020 р.) технологічної стратегії компанії. Реалізація цього масштабного інвестиційного проекту дозволить "Метінвесту" практично повністю відмовитися від використання природного газу в доменних цехах компанії.

Зокрема, на ММК ім. Ілліча передбачено впровадження технології придушення пилу азотом на ливарних дворах і модернізація систем керування подачі газу на повітронагрівачі. Ці системи будуть змонтовані і запущені одночасно з введенням в експлуатацію установки ПУТ. Проект головного корпусу комплексу передбачає замкнутий цикл циркуляції пилу і герметичність установки.

"Впровадження технології вдування ПУТ - це стратегічний крок у розвитку доменного переділу металургійних підприємств "Метінвесту". Очевидно, що відмова від природного газу потребує різкого збільшення якості коксу. Тому вже сьогодні перед фахівцями компанії стоїть завдання по зниженню вмісту сірки і збільшення "горячої міцності коксу", - заявив генеральний директор ММК ім. Ілліча групи "Метінвест" Володимир Бойко.

На Єнакіївському металургійному заводі "Метінвесту" реалізація проекту ПУТ знаходиться на стадії "проект". Початок будівельних робіт планується в другій половині 2012 р.

На меткомбінаті "Азовсталь" (входить у групу "Метінвест") проектна команда приступила до виконання техніко-економічного обґрунтування проекту (ТЕО), завершення якого планується до кінця 2012 р.

Нагадаємо, чистий збиток ММК ім. Ілліча за 2011 р. збільшився в 10,7 рази - до 4 млрд 510 млн 145 тис. грн.

"Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - одне з найбільших підприємств України з повним металургійним циклом виробництва. Підприємство випускає сталевий лист для суднобудування, нафтопровідних, газо- і водопровідних труб, балонів для стислих газів. Це єдиний в Україні виробник оцинкованого холоднокатаного листа. 74% акцій підприємства належить Metinvest BV і 13% - ПрАТ "Iлліч-сталь".