ua en ru

Міятович засудила погіршення свободи слова та безпеки журналістів в Криму і на Донбасі

Міятович засудила погіршення свободи слова та безпеки журналістів в Криму і на Донбасі Фото: Дуня Міятович

Дуня Міятович засудила погіршення свободи слова в Криму і на Донбасі

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович засудила погіршення свободи слова та безпеки журналістів в окупованому Криму та на Донбасі. Про це йдеться в заяві Міятович, опублікованій на сайт ОБСЄ.

Так, звернуто увагу на заборону понад 350 веб-сайтів в Інтернеті і на ситуацію з подальшим обмеженням доступу до українських ЗМІ.

"Доступ до інформації, плюралізм думок і безпека журналістів, як і раніше, страждає під час кризи. Як і у випадку з Кримом, триваюче погіршення ситуації зі свободою слова та вільними ЗМІ у частинах України, охоплених конфліктом, викликає глибоку тривогу ", - сказала представник ОБСЄ.

Разом з тим, вона висловила стурбованість у зв'язку з переслідуванням кримського журналіста Миколи Семени, який працював у виданні "Крим.Реалії".

"Я знову закликаю всіх тих, хто є відповідальним за закон і порядок в цих районах, припинити нищення свободи ЗМІ і зробити все можливе, щоб гарантувати безпеку журналістів", - додала вона.

Нагадаємо, організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в 2017 році змінить концепцію роботи своїх спостерігачів на Донбасі.