ua en ru

В МІУ заявили, що санкції проти авіакомпаній РФ знаходяться в розробці

В МІУ заявили, що санкції проти авіакомпаній РФ знаходяться в розробці Фото: В МІУ заявили, що санкції проти авіакомпаній РФ знаходяться в розробці

Коли порядок буде розроблений, його відразу оприлюднять

У Міністерстві інфраструктури України (МІУ) спростували заяву директора аеропорту "Бориспіль" Євгена Дихне про те, що санкціїпроти російських авіакомпаній не торкнуться рейсів в країну. Про це повідомляє ВВС з посиланням на прес-службу відомства.

"Зараз міністерство розробляє порядок застосування санкцій щодо російських авіакомпаній. Коли порядок буде розроблений, його відразу оприлюднять", - зазначили в МІУ.

У прес-службі також підкреслили, що директор аеропорту не має повноважень коментувати відповідні питання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 вересня Петро Порошенко своїм указом постановив ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

У свою чергу представник Федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації) Сергій Ізвольський заявив, що в разі накладення Україною санкцій на російські авіакомпанії Російська Федерація прийме симетричні відповідні заходи.