ua en ru

МІУ підтримує приватизацію стивідорної діяльності

МІУ підтримує приватизацію стивідорної діяльності Фото: Андрій Пивоварський

Мова не йде про приватизацію морських портів

Міністерство інфраструктури України повністю підтримує приватизацію стивідорної діяльності у країні. Про це в ході прес-конференції в Одесі заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, повідомили у прес-службі МІУ.

Як зазначається, мова йде не про приватизацію морських портів, а про приватизацію державних стивідорних компаній.

"У більшості країн світу стивідорна діяльність повністю конкурентна, повністю приватна. Винятки можуть становити окремі термінали, де відбувається перевалка стратегічних вантажів, наприклад, оборонних вантажів", - зазначив Пивоварський.

За словами міністра, приватизація стивідорної діяльності в Україні сприятиме розвитку конкуренції на цьому ринку, підвищенню рівня заробітних плат і соціальних стандартів портовиків, а також принесе додатково мільярди доларів у вигляді інвестицій.

"Я кажу не тільки про доходи від приватизації, але й про інвестиції, які будуть вкладені в розвиток того чи іншого терміналу. На сьогодні тільки від брендових іноземних інвесторів, які очікують оголошення приватизації, ми вже бачимо від 1 до 1,2 млрд дол. інвестицій. Це насамперед нові технології, нові робочі місця, нові податки, додаткові надходження від портових зборів для проведення днопоглиблювальних робіт", - наголосив Пивоварський.

Як повідомлялося у квітні, МІУ дозволить приватизацію держстивідорів у всіх портах.

Нагадаємо, в МІУ переконані, що внутрішні води України необхідно відкрити для транзиту вантажу, а також розраховують на ухвалення відповідного закону до 2016 р.