ua en ru

МІУ планує до кінця року затвердити план реалізації транспортної стратегії до 2030

МІУ планує до кінця року затвердити план реалізації транспортної стратегії до 2030 Фото: Мінінфраструктури (U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

Під кожен проект у транспортній стратегії до 2030 року передбачені відповідні зміни до законодавства

Міністерство інфраструктури України планує до кінця 2018 року затвердити план реалізації Національної транспортної стратегії до 2030 року. Про це сьогодні під час публічної бізнес-дискусії "Інвестування у транспортну інфраструктуру України - можливості, виклики, рішення", повідомив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під Національну транспортну стратегію ми готуємо чіткий план. І ми сподіваємося до кінця року його затвердити. І там буде чітко виписано: хто би не працював далі в Мінінфраструктури, в уряді, чи автодорі - він на два роки буде йти за цим планом. Крім цього, відпрацьовуємо цей план - не просто собі зібралися втрьох, ми його паралельно проговорюємо з міжнародними фінансовими організаціями, які будуть під це давати кошти. Це ще такий стимулюючий момент, щоб його не змінювати", - сказав він.

Довгань також додав, що під кожен проект у транспортній стратегії до 2030 року передбачені відповідні зміни до законодавства, а під кожен регіон передбачені конкретні проекти.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами очільника МІУ Володимира Омеляна, реалізація стратегії розвитку транспорту до 2030 року обійдеться у близько 60 млрд доларів.

Додамо, МІУ хоче наступного року відновити злітні смуги у близько 10 аеропортах України.