ua en ru

МІУ заперечує корупцію в тендерах на закупівлю палива

МІУ заперечує корупцію в тендерах на закупівлю палива Фото: Андрій Пивоварський

Відомство стверджує, що всі тендери проводяться прозоро

Міністерство інфраструктури України (МІУ) спростовує заяву народного депутата Тетяни Чорновол про корупцію в закупівлях палива. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МІУ.

"По-перше, згідно з окремим дорученням міністра від 27.01.2015, всі підприємства, що є у сфері управління Мінінфраструктури (у тому числі Укрзалізничпостач), зобов'язані публікувати річні плани закупівель на своїх сайтах та на сайті міністерства. Крім того, вони зобов'язані транслювати онлайн процедуру розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями. Ці кроки роблять неможливим сценарій, коли відкривають конверти потай, а потім "потрібний" постачальник пропонує кращу ціну. Завдяки нововведенням всі бажаючі зараз мають доступ до інформації про хід тендерів: хто і яку ціну запропонував, подав документи або не подав тощо", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що для забезпечення контролю за ходом тендерних процедур при Укрзалізничпостач була створена моніторингова група, до складу якої увійшли представники бізнесу, журналісти та інші представники громадськості.

"Рівень закупівельних цін, за якими Укрзалізничпостач купує паливо, нижче аналогічного в інших державних компаніях", - заявили в МІУ.

Нагадаємо, раніше народний депутат, член комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновіл заявила, що глава МІУ Андрій Пивоварський працював в інтересах паливного олігарха Ігоря Єремєєва, про що свідчать результати тендерів в Мінінфраструктури.