ua en ru

Відставка Пивоварського назріла вже давно, - Чорновол

Питання відставки міністра інфраструктури Андрія Пивоварського назріло давно. Про це заявила народний депутат, член комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Тетяна Чорновол.

За її словами, Андрій Пивоварський працював в інтересах паливного олігарха Ігоря Єремєєва, про що в першу чергу, свідчать результати тендерів в Мінінфраструктури.

"Роботу нинішнього міністра я характеризую надзвичайно негативно. Є дуже багато корупційних моментів. Було видно, як він рухався в руслі інтересів депутатської групи "Воля народу" і, яким чином там проходили тендери. Були завищені ціни на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, в першу чергу по Міністерству інфраструктури. І, знову-таки, у цих тендерах в основному перемагали підприємства з групи WOG. Тому я вважаю, що ці зміни назріли вже давно", - зазначила Чорновол.

При цьому вона зазначила, що потрібно не забувати про відповідальність за корупцію в Мінінфраструктури.

"На жаль, питання зміни міністра інфраструктури було піднято вже після смерті Єремєєва. Його потрібно було піднімати, коли він був живий, і ставити питання про відповідальність за корупційні дії, які мали місце в Міністерстві інфраструктури. Тендери, які проводили в міністерстві, і які з перевищенням ціни вигравала група WOG, були підлаштовані під цю компанію. Якщо випадково виграла фірма, яка давала меншу ціну, робилося все можливе, щоб ці тендери були скасовані", - пояснила нардеп.

Вона підкреслила, що зараз, після активізації народних депутатів у боротьбі з корупцією, частину тендерів Мінінфраструктури вже вдалося привести до ринкових умов.

"Навіть при нинішньому міністрі вдалося переломити цю ситуацію з корупцією. Хоча він мав відношення до інтересів Єремєєва, це сталося тому, що певна кількість персон підключилася до боротьби з корупцією, щоб привести ці закупівлі до ринкових умов. Я маю на увазі депутатів Верховної Ради", - уточнила вона.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив про готовність замінити деяких міністрів в уряді для підвищення ефективності проведення реформ. Як зазначається, парламентською коаліцією вже прийнято рішення про відставку міністра інфраструктури Андрія Пивоварського і зараз обговорюються кандидатури нового глави відомства, який зміг би вирішити проблему корупції в МІУ. Член Комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції Ігор Луценко заявив, що на сьогодні Міністерство інфраструктури є одним з найбільш корумпованих відомств.