ua en ru

МІУ пояснило причини затримки поїзда з України в Китай в обхід РФ

МІУ пояснило причини затримки поїзда з України в Китай в обхід РФ Фото: поїзд з України в Китай в обхід РФ

Тривалість маршруту склала 15,5 діб замість 11-12 анонсованих раніше

Поїзд із України в країни Середньої Азії в обхід території Російської Федерації прибув в Китай із затримкою у кілька днів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"Загалом тривалість маршруту склала 15,5 діб замість 11-12 анонсованих раніше. Затримки виникли у Чорному морі та на території Казахстану. Так, тривалість руху збільшилась через затримку порому на Чорному морі, спричинену штормом, та простій на станції Жанаарка через неузгодженість дій по оплаті казахській стороні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, такі зміни у графіку під час тестового рейсу - нормальне явище. У відомстві зазначають, що його призначення полягає саме у спільному відпрацюванні маршруту операторами поїзду в кожній з країн-учасниць.

"Деморейс допоміг виявити можливі "вузькі місця" і зрозуміти, як уникати їх у майбутньому. Це стане основною для удосконалення логістики перевезень після запуску поїзда новим Шовковим шляхом на регулярній основі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поїзд із України в країни Середньої Азії в обхід РФ 31 січня 2016 року прибув у Китай.

"31 січня в 7:12 за місцевим часом поїзд був розформований по станції Достик Казахської дороги. Це кінцева точка маршруту поїзда по новому "Шовковому шляху". Надалі будуть відправлені вантажі на великі промислові міста КНР (Чженжоу, Чунцин, Лянюнгань)", - йдеться в повідомленні на сайті МІУ.