ua en ru

МІУ змінило маршрут транзитних перевезень через територію РФ

МІУ змінило маршрут транзитних перевезень через територію РФ Фото: глава МІУ Андрій Пивоварський

Тепер автоперевезення в Казахстан будуть здійснюватися з території Білорусі

Міністерство інфраструктури України (МІУ) змінило маршрут транзитних перевезень через територію Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба МІУ.

"Відтепер міжнародні транзитні автомобільні перевезення вантажів з України в Республіку Казахстан через територію РФ здійснюються з території Республіки Білорусь. Це означає, що у зв'язку з нововведеннями водії не мають права перетинати українсько-російський кордон, зате можуть заїжджати на територію РФ через Білорусь і лише за умови наявності облікових талонів і спеціальних засобів ідентифікації (пломб). Таке рішення російської сторони закріплено указом президента РФ В. Путіним від 1 січня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

МІУ розцінило ці дії РФ як ще одну спробу негативно вплинути на економічну ситуацію в Україні.

"Непродумане рішення російської сторони без чіткого механізму його реалізації та неузгоджена квота дозволів на 2016 рік в даний час призвели до повної зупинки перевезень між країнами", - підкреслили в прес-службі.

У відомстві вважають, що таке різке обмеження транзиту через територію РФ ставить під загрозу інтереси третіх країн, які не зможуть отримати необхідні товари.

МІУ закликав перевізників поки не планувати поїздки в РФ "для уникнення незручностей для водіїв та додаткових витрат для бізнесу".

Нагадаємо, 4 січня Росія повністю припинила транзит українських товарів через свою територію.