ua en ru

МІУ в 2015 р. планує залучити на ремонт доріг 560 млн дол. від Світового банку

МІУ в 2015 р. планує залучити на ремонт доріг 560 млн дол. від Світового банку Фото: глава МІУ Андрій Пивоварський

Кредитну угоду зі Світовим банком може бути підписана у жовтні

Кабінет міністрів України 2 вересня схвалив проект акта про залучення фінансування Світового банку для розвитку дорожньої галузі на загальну суму 560 млн дол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України (МІУ).

"Протягом останніх трьох місяців команда Міністерства інфраструктури спільно з "Укравтодором" і Світовим банком працювала над підготовкою структури проекту", - зазначили в міністерстві.

В результаті проведення трьох місій Світового банку в Україні було погоджено виконання проектних робіт для покращення транспортно-експлуатаційного стану таких ділянок доріг:

- Н-02 Львів - Тернопіль на ділянці від р. Львів до р. Тернопіль;

- М-12 Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам'янка на ділянці від р. Тернопіль р. до Кіровоград;

- М-13 Кіровоград - Платонове на ділянці від автомобільної дороги М-12 до південного обходу р. Кіровоград;

- Н-14 Олександрівка - Кіровоград - Миколаїв на ділянці від р. до Кіровоград р. Миколаїв;

- М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ від р. Миколаїв до р. Херсон.

"Третій проект зі Світовим банком є логічним продовженням перших двох спільних проектів і передбачає поліпшення дорожнього покриття на існуючої автомобільної дороги від Полтави до Харкова. Після ремонту дорога замість 1 смуги руху в кожному напрямку буде мати 2, крім цього, будуть побудовані наземні та підземні пішохідні переходи, що зменшить аварійність і час перебування в дорозі. Будівництво обходів трьох населених пунктів у Полтавській області в рамках проекту, а саме м. Полтава, с. Збирали та смт. Чутове, дозволить переорієнтувати весь транзитний транспорт і суттєво зменшити трафік у цих населених пунктах, що значно покращить безпеку руху", - йдеться в повідомленні.

В МІУ додали, що найближчим часом буде затверджено склад офіційної делегації України та визначено уповноважену особу, яка підпише кредитну угоду зі Світовим банком. За попередніми домовленостями переговори відбудуться у другій половині вересня цього року. Потім пакет документів за результатами переговорів буде розглянуто на Раді директорів банку. У разі позитивного схвалення підписання кредитної угоди відбудеться вже в жовтні цього року, а виконання робіт за проектом почнеться з початком будівельного сезону в наступному році.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України розраховує на надходження до цільового фонду 40 млрд грн на ремонт доріг.