ua en ru

Мінінфраструктури розраховує на надходження 40 млрд грн на ремонт доріг

Мінінфраструктури розраховує на надходження 40 млрд грн на ремонт доріг Фото: Андрій Пивоварський

З них 26 млрд можна буде використати на дороги місцевого значення

Міністерство інфраструктури України розраховує на надходження до цільового фонду 40 млрд грн на ремонт доріг. Про це на прес-конференції заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому році трохи більше 3 млрд грн було виділено на систему "Укравтодору". Це менше 10% від того, що необхідно на ямковий ремонт. Якщо буде створено державний цільовий фонд, за нашими розрахунками, до 40 млрд грн може потрапити в цей фонд, з яких приблизно 26 млрд можна буде використати на дороги державного значення. Решта грошей підуть на дороги місцевого значення", - повідомив він.

Він зазначив, що розподіл коштів з цільового фонду відбуватиметься в наступному порядку: 35% - на місцеві дороги, 65% - на дороги державного значення.

"У разі прийняття закону про державний дорожній фонд, у нас чітко визначено, що всі гроші від акцизу, який збирається державою за імпортоване паливо, йдуть в цільовий державний фонд і цільове використання для будівництва та експлуатація доріг. Ми знову ж таки з колегами з транспортного комітету вже завершили обговорення даного законопроекту, вже прописали формулу, яким чином буде відбуватися розподіл грошей цільового фонду. Приблизно 35/65 буде. 35% - на місцеві органи влади, 65% - на дороги державного значення. Формули передбачають, що розподіл буде автоматичним", - повідомив він.

Зазначимо, раніше Пивоварський повідомляв, що "Укравтодору" в 2015 р. на ремонт доріг було виділено близько 4,1 млрд грн.