ua en ru

Мітингувальники пікетують будівлю Волинської ОДА

Кілька сотень активістів луцького Євромайдану прийшли на мітинг до приміщення Волинської обласної ради.

Кілька сотень активістів луцького Євромайдану прийшли на мітинг до приміщення Волинської обласної ради. Таким чином вони долучилися до всеукраїнської акції непокори, повідомляють Волинські новини.

За станом на 12:22 голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук обмовився, що ладен стати на коліна, аби не допустити посилення агресії. Активісти перервали його словами "боягуз", "ганьба" і не дали продовжити говорити.

За станом на 12:15 Клімчук виходить до активістів. У слід йому кричать "ганьба", освистують.

За станом на 12:10 Клімчук попросив ще 3 хвилини. Водночас біля дверей виникають інциденти з чоловіками у цивільному, які називають себе охороною губернатора, проте жодних посвідчень не показують. Під дверима тривала штовханина, але наразі ситуація заспокоїлась, чекають Клімчука.

За станом на 12:07 як повідомили активісти, за їхньою інформацією, у приміщенні ОДА наразі перебувають бійці антитерористичного підрозділу "Альфа", які переодягнені у цивільне.

За станом на 12:05 мітингувальники погрожують: якщо очільник області не підпише заяву, вони вибиватимуть двері.

За станом на 11:50 голова ОДА Клімчук відмовився підписувати заяву про звільнення.

11:40 Мітингувальники наголошують, що через 10 - максимум 15 хвилин вони йдуть до кабінету Клімчука. Година, яку він попросив на роздуми, майже збігла. Окрім того, протестувальники скандують, аби очільник області вийшов з Партії Регіонів.

За станом на 11:10 голова облради Володимир Войтович таки написав заяву про відставку, щоправда, під тиском мітингувальників.

За станом на 11:00 Зі слів правоохоронців, біля ОДА понад 2 тисячі мітингувальників. І люди постійно підходять. Їх стає все більше. Вони активно скандують "Відставка!", "Банду геть!".

За станом на 10:40 Клімчук попросив годину на роздуми про власну відставку.

Попередньо протестуючі обіцяли під час мітингу презентувати план дій проти влади.

Приміщення облради оточили правоохоронці. Перед початком мітингу, у гучномовець вони запевнили мітингувальників, які не заважатимуть їм проводити мирну акцію, але якщо ж євромайданівці чинитимуть протизаконно, правоохоронці спробували нагадали їм про законодавчу відповідальність за захоплення адмінприміщень та інших протиправних дій. Але вигуками "ганьба" євромайданівці заглушили гучномовець.

За станом на 10:15 мітингувальники вирішили йти у чиновницькі кабінети й висловити недовіру нинішній владі. А саме - просити подати у відставку чинного голову облдержадміністрації Клімчука та голову обласної ради Войтовича.

Зі слів активістів, вони мають намір діяти в межах чинного законодавства, а, отже, мирно добиватися відставки влади.


Live streaming video by Ustream