ua en ru

Мітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаці

Мітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаці Фото: марш (Олег Грищак, РБК-Україна)

Палац оточений поліцією і Нацгвардією

У Києві учасники так званого "Маршу за імпічмент" мають намір організувати штаб у Жовтневому палаці. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз підемо у Жовтневий палац, там у нас буде штаб", - заявив зі сцени лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі.

За його словами, з понеділка учасники акції "Марш за імпічмент" продовжуватимуть пікети Верховної Ради з вимогою зміни виборчого законодавства, ухвалення закону про імпічмент президента і проведення реформ.

Частина учасників акції залишилися на Майдані Незалежності, де зі сцени виступають політики. Частина колони вирушила до Жовтневого палацу. Колону супроводжують правоохоронці.

Мітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаціМітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаціМітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаціМітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаціМітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаціМітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаціМітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаціМітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаціМітинг у Києві: активісти мають намір організувати штаб у Жовтневому палаці

Фото: марш (Олег Грищак, РБК-Украина)

Палац оточений поліцією і Нацгвардією.

Учасники акції стоять біля входу до палацу і скандують: "Пропускай". Організатори акції у мегафон заявляють про те, що не будуть брати будівлю штурмом, а "зайдуть мирно".

Нагадаємо, сьогодні, 17 грудня, у центрі Києва розпочався черговий "Марш за імпічмент" президента України. У ньому беруть участь близько 3-5 тисяч осіб.

Марш проводять прихильники лідера "Руху нових сил", колишнього президента Грузії та екс-глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Серед їхніх вимог - ухвалення законів про імпічмент президента та антикорупційний суд, прийняття у другому читанні нового закону про вибори, а також відставка генерального прокурора Юрія Луценка.