ua en ru

Марш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осіб

Марш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осіб Фото: марш (Олег Грищак, РБК-Україна)

На місці подій перебувають близько 20 правоохоронців та кінна поліція

У центрі Києва проходить черговий так званий "Марш за імпічмент" з рядом вимог до президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Марш проводять прихильники лідера "Руху нових сил", колишнього президента Грузії та екс-глави Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. Серед їхніх вимог - ухвалення законів про імпічмент президента та антикорупційний суд, прийняття у другому читанні нового закону про вибори, а також відставка генерального прокурора Юрія Луценка.

У марші беруть участь близько 3-5 тисяч чоловік.

Колона активістів вирушила від парку Шевченка у напрямку Майдану Незалежності. Учасники акції тримають у руках прапори України і націоналістичних організацій.

Колону супроводжують правоохоронці.

Марш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осібМарш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осібМарш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осібМарш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осібМарш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осібМарш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осібМарш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осібМарш за імпічмент: в акції в центрі Києва беруть участь близько 3-5 тисяч осіб
Фото: марш (РБК-Україна)

Нагадаємо, 10 грудня у Києві близько 3 тисяч мітингувальників зібралися навпроти головного корпусу Національного університету імені Тараса Шевченка з наміром пройтись маршем за імпічмент.

На акції на Майдані були присутні депутати Верховної Ради Єгор Соболєв, Семен Семенченко, Віталій Купрій, Володимир Парасюк, Юрій Дерев'янко. Учасники мітингу вимагали відставки президента України Петра Порошенка та звільнення екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.