ua en ru

Місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості вибухів на Донбасі

Місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості вибухів на Донбасі Фото: ОБСЄ (OSCE-Mikhail Evstafiev)

Місія ОБСЄ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості вибухів на Донбасі. Про це йдеться у звіті місії від 21 грудня.

Так, у Донецькій та Луганській областях місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню.

Як зазначається, у порівнянні з попереднім звітним періодом, у Донецькій області зафіксовано приблизно 540 вибухів (супроти близько 980 відповідно), у Луганській області - 40 вибухів (супроти 950 вибухів).

"СММ продовжувала уточнювати ситуацію з виведенням з України військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації, які несли службу при Спільному центрі з контролю та координації (СЦКК). У підконтрольному ДНР с. Олександрівка співробітник "служби надзвичайних ситуацій" та інший неозброєний член ДНР повідомили спостерігачам, що виконуватимуть ті обов'язки, які раніше покладалися на офіцерів Збройних сил Російської Федерації при СЦКК. Перебуваючи в підконтрольному уряду с. Богданівка, члени патруля місії звернули увагу на відсутність там офіцерів СЦКК, присутній був лише офіцер Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ за тиждень, з 11 по 17 грудня, зафіксувала майже 16 тис. порушень режиму тиші на Донбасі.