ua en ru

Місія ОБСЄ в Україні отримала від Великобританії 10 броньованих авто

У Києві представники посольства Великобританії передали спеціальної моніторингової місії ОБСЄ обіцяні раніше 10 броньованих автомобілів Toyota Land Cruiser для роботи в зоні АТО. Церемонія відбулася у вівторок, передає кореспондент РБК-Україна.

У заході передачі взяв участь посол Великобританії в Україні Саймон Сміт і голова моніторингової місії ОБСЄ Эртугуль Апакан.
"Великобританія приділяє велику увагу цій моніторингової місії. Ми сподіваємося, що технічні можливості місії будуть на належному рівні, щоб виконувати свої функції", - заявив Сміт.

"Цей внесок буде сприяти розширенню місії... Всі автомобілі будуть спрямовані в східні регіони. Цей вклад дозволить розширити місію до 500 осіб", - Апакан.

Він також зазначив, що деякі місця в АТО місія не може відвідати без броньованої техніки, зокрема на кордоні з Росією.
Посол також зазначив, що у місії в Україні працюють 15 громадян Британії.

Апакан у свою чергу повідомив, що місія ще не почала використовувати 10 броньовиків Кагуар, які були передані українською стороною.

"Ми будемо їх (українські броньовики, - ред.) використовувати найближчим часом. Вони знаходяться на етапі оформлення документів", - заявив глава місії.

Він додав, що броньовики, які були передані сьогодні, також почнуть використовуватися найближчим часом.

Нагадаємо, місія ОБСЄ працює в Україні з середини 2014 р. У найближчі місяці вона має намір розширитися з 350 співробітників до 500.

З квітня 2014 р. на Донбасі почався збройний конфлікт між проросійськими сепаратистами і новою українською владою.