ua en ru

Місія ОБСЄ за минулий тиждень зафіксувала близько 8 тис. обстрілів на Донбасі

Місія ОБСЄ за минулий тиждень зафіксувала близько 8 тис. обстрілів на Донбасі Фото: Олександр Хуг

ОБСЄ констатує збільшення кількості порушень режиму припинення вогню

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ за період з 31 жовтня по 4 листопада зафіксувала близько 8 тисяч порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг, повідомляє Hromadske.

"Дійсно, ми зафіксували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню. Якщо говорити у цифрах, то за минулий тиждень було близько 6 тисяч обстрілів. За цей неповний тиждень (31.10 - 04.11, - ред.) ми вже зафіксували вже близько 8 тисяч порушень режиму припинення вогню", - повідомив він.

За словами Хуга, найбільше обстрілів було зафіксовано в так званому трикутнику донецький аеропорт - Ясинувата - Авдіївка, а також на північному сході від Маріуполя й між Світлодарськом та Дебальцевим.

"У Луганської області в районі між Попасною, Первомайськом та Золотим також зафіксували велику кількість порушень режиму припинення вогню. Фактом залишається те, що обидві сторони порушують режим", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розведення сторін в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі не передбачає здачу територій.